Svijet bez daha gleda "akrobaciju smrti" klizačkog para iz Severne Koreje

ZOI

Svijet bez daha gleda "akrobaciju smrti" klizačkog para iz Severne Koreje

Piše: Noizz.rs

Od početka Igara niko nije dobio aplauz kao oni.

Riom Tae-ok i Kim Ju-sik su mladi klizački par iz Severne Koreje koji je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu izazvao najburnije reakcije i postao viral dana. Njihov prvi omipijski nastup u karijeri naelektrisao je publiku, a u konkurenciji kratkih programa su plešući uz instrumentalnu obradu pesme "A Day in the Life" od Bitlsa oborili lični rekord sa ukupnim rezultatom 69.40.

Nakon njihovog nastupa severnokorejski navijački odred je pao u histerični trans, koliko je to moguće uz njihovu strogu disciplinu, a simpatičan par je osvojenim brojem bodova dospeo na, u tom trenutku, drugo mesto tabele.

Dok se arena tresla od aplauza komentatori su samopouzdanje para pripisali bronzanoj medalji osvojenoj na Šampionatu četiri kontinenta u umetničkom klizanju održanom prošlog meseca na Tajvanu. I mada su Riom i Kim omiljeni sportisti u rodnoj Severnoj Koreji, oduševili su i ostatak publike kojoj se najviše dopala deonica okončana spektakularnom "spiralom smrti".

Nastup je bio gotovo isti kao onaj od prošlog meseca, pa tu možete i videti poteze koji su fascinirali publiku:

 
Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.