<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

CIJELA REGIJA SE SMIJE: Neko je slikao jelovnik u zagrebačkom vrtiću

jelovnik

Jedna je gospođa u Facebook grupi Jezični Fail objavila screenshot jelovnika za koji je napisala da je jelovnik u vrtiću njezine kćeri, no nije precizirala kojeg. Jelovnik je, zbog svog nevjerojatno zabavnog sadržaja, odmah postao jako popularan.

14. februar 2018, 12:00

Naime, ako se i zanemare pojedine pravopisne greške, pa i nespretnu upotrebu padeža, svejedno je teško povjerovati da je jelovnik pisala potpuno prisebna osoba, ni da ga je netko pročitao prije objave. Doduše, moguće je i da se naprosto radi o vrlo čudnom autocorrectu.

NEPREKIDAN GULAŠ SA SVINJETINOM I SMEĆEM


Naime, u bizarnom nizu jela koja se navodno nude u vrtiću, nalaze se i, doslovno, “Aparat za kavu na crvenom”, “Zavarene korjenaste i korjenaste svinjetine”, “širenje burgundi pečene robe”, “kolač os mramora”. No, pobjedu možda ipak odnosi meni za ručak utorkom, odnosno, “Neprekidno gulaš s svinjetinom i smećem, krujom, krafnima”.

U međuvremenu se u komentarima javila gospođa koja je objavila screenshot istog jelovnika iz vrtića Travno, a koji je u međuvremenu, očito, ispravljen.