Obilježen Dan državnosti Srbije u Banjaluci (FOTO)

Banjaluka

Obilježen Dan državnosti Srbije u Banjaluci (FOTO)

Piše: Buka

Srbija je obilježila Dan državnosti i u Republici Srpskoj.

Svečani prijem tim povodom organizovan je sinoć u Banjaluci.

15. februar je najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. Na Sretenje se proslavalja državnost i ustavnost Srbije.  

Sa prijema je poručeno da saradnja Republike Srpske i Srbije nikada nije bila bolja.

 

 


'' Meni je zadovoljstvo sto sam veceras u prilici da budem domaćin i da kazem da Generalni konzulat daje veliki doprinos da ti odnosi budu bas takvi. Želim svima onima koji su državljani Srbije, srecan Dan državnosti Srbije'' – rekao je generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

Dan državnosti čestitao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.Poručio je da je Srbija najvažnija zemlja u regonu za stabilizaciju i mir.

 

 


Prijemu, koji je organizovao Generalni konzulat Srbije, prisustvovali su brojni ministri u Vladi Srpske, poslanici,  kao i istaknuti predstavnici političkog, diplomatskog, privrednog, javnog, crkvenog, naučnog i kulturnog života Banjaluke, Srpske i BiH.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.