Moćno vozilo za Vučića svima upadalo u oči

vozilo

Moćno vozilo za Vučića svima upadalo u oči

Piše: jutarnji list

Hrvatski „Jutarnji list“, u tekstu „Moćno vozilo koje je svima upadalo u oči“, detaljno je opisao limuzinu u kojoj se tokom posjete po Zagrebu vozio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stotku dostiže za 6,5 sekundi, košta više od milion kuna (oko 134.000 evra), piše Jutarnji list.

Vučić se vozio u svom predsjedničkom vozilu, navodi list i opisuje da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova, snimljenih na Aveniji Hrvatske bratske zajednice, u oči upao „audi A8 L“ beogradskih oznaka.

 

U koloni od 15-ak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči je upao Audi A8 L beogradskih oznaka BG 1108-11. Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s razinom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, snage 425 KS koja stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je viša od milijun kuna, precizira se u tekstu Jutarnjeg lista.

 

 

Komentari na tekst (1)
EU
Objavljeno:
ovo je poklon od Angele...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.