Ko ima prednost na raskrsnici sa slike?

Test

Ko ima prednost na raskrsnici sa slike?

Piše: Buka

Zarad bezbednosti, pravila saobraćaja se moraju savršeno znati, te ako ste među budućim vozačima, nemojte sedati za volan dok ih dobro ne savladate.

 Ukoliko ste već ponosni vlasnik vozačke dozvole, ovaj problem bi trebalo da rešite bez ikakvih problema - a ukoliko ste još "sveži", nije loše ni utvrđivati gradivo u svakoj prilici! Kojim, dakle, redosledom, treba da idu vozila na ovoj raskrsnici:

 

REŠENJE:

Najpre ide vozilo 1, potom 2, pa onda 3.

Trojka mora obavezno da se zaustavi zbog znaka "STOP", jer prednost nad njim imaju vozila koja se nalaze na putu sa prvenstvom prolaza.

Drugi ide vozač u automobilu označenom brojem 2, jer on skreće levo, te vozač vozila 1 ima prednost zbog pravila desne strane.

Izvor: Srbija Danas

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Cuj najpre,PRVO ide vozilo 1 pa 2 i naizad 3
Objavljeno:
nije tu problem u znanju vec u bahatosti i siledzijstvu.ima ih dobar broj koji iako znaju propisr voze po svom na silu:prolaze kroz crveno na semaforu,oduzimaju prvenstvo,ne daju zmigavac kad skrecu...policija rijetko prati saobracaj da uoci ove prekrsaje.njihov posao se svodi uglavnom na postavljanje radara
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.