DODIK NENAJAVLJENO DOŠAO U HRVATSKU, NOVINARU "ZGRABIO" MIKROFON:Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da sve zastrašim

Desk

DODIK NENAJAVLJENO DOŠAO U HRVATSKU, NOVINARU "ZGRABIO" MIKROFON:Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da sve zastrašim

Piše: Jutarnji list / Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u srijedu u Hrvatsku, u Karlovačku županiju, gdje je posjetio manastir SPC-a u Donjem Budačkom, o čemu je u centralnom dnevniku izvijestio RTL, ističući kako su ga uspjeli "uhvatiti".

Do ovog, za hrvatske medije nenajavljenoga Dodikova posjeta Eparhiji gornjokarlovačkoj, rekao je večeras za Hinu starješina hrama sv. Nikolaja u Karlovcu Darko Dugonjić, došlo je na temelju tradicije i prijateljstva s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, s kojim je došao proslaviti krsnu slavu sv. Trifuna.

"S obzirom na to da je to bio privatan i neslužben posjet, mi nismo o Dodikovu posjetu episkopu Gerasimu i obilasku gornjokarlovačke eparhije obavijestili nikoga od medija, nismo to smatrali potrebnim. Međutim, kad je došao Dodik, vidjeli smo i sami bili iznenađeni da su se u Donjem Budačkom pojavili i novinari s banjolučke televizije, a uz njih pojavili su se i neki drugi, ali napominjem da mi nismo zvali nikoga od medija s obzirom na to da je bila riječ o privatnom posjetu", rekao je Darko Dugonjić.

Komentarišući Vučićevu posjetu u dnevniku RTL-a, Milorad Dodik je rekao da je predsjednik Srbije donio poruku mira i kako mu se čini da bi nakon susreta predsjednice Republike Hrvatske i njega stvari mogle krenuti na bolje. Istaknuo je i da se iz Srbije ne trebaju nikome izvinjavati.

"To bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela", rekao je.

Dodao je kako ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji' i poručio da se takvih tema više ne bi trebalo doticati. "Da je 1941. bilo Republike Srpske, ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH", rekao je Dodik.

Ponovio je da Republika Srpska nabavlja 2500 pušaka. Na pitanje RTL-ovog novinara je li to jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika novinaru je, kako piše RTL, uzeo mikrofon i rekao: "Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da ih sve zastrašim."

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. "Pa nismo imali nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikom ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BiH, nama je to potrebno", rekao je Dodik.

 

Snimku 'incidenta' s mikrofonom, koji Dodik ipak nije uzeo novinaru, nego ga je samo primaknuo prema sebi, pogledajte OVDJE.

 

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Baja Strasni ;) Ovo meni ko kamena s ramena , cirkus satorski pravi ;)
Objavljeno:
Naručio puške (isključivo u humanitarne svrhe, naravno) iz Srbije, ali zaboravio municiju pa sad traži po Hrvatskoj. A mogao je lijepo pitati svog drugara Orića da mu prebaci par kamiona municije, da ne kisne džaba na dječijem igralištu na jednoj livadi pored Tešnja...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.