<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Crnogorski predstavnik na Evroviziji čuva najveću tajnu domaće muzičke scene

Vanja Radovanović

Mladi pevač Vanja Radovanović pobedio je na "Monteviziji" sa numerom "Inje" i predstavljaće Crnu Goru na Evroviziji.

19. februar 2018, 12:00

 Ovdašnja publika ga možda ne zna, ali, sigurno će biti zaintrigirana njegovom porodičnom pričom.

Jer, Vanja Radovanović je sestrić čuvenog Miladina Šobića, kantautora koji je svojevremeno osvojio Jugoslaviju svojim pesmama, a onda nestao - i tri decenije niko nije znao šta je s njim.


Šobić je svoje ime urezao u istoriju eks-ju muzike osamdesetih, albumima "Ožiljak" i "Umjesto gluposti". Navodno, sa scene se povukao da bi preboleo gubitak sestre, koja je preminula nakon borbe s kancerom. I nije se vraćao.

Pričalo se da je mrtav, bez prebijene pare, da je teško bolestan, da snima novi album, da čuva ovce na planini, da je nestao, da se zamonašio...

Vanja Radovanović je svojevremeno izjavio da bi mogao svašta da ispriča o Šobićevom životu, ali da mora da poštuje njegovu odluku da se ne pojavljuje u javnosti.

- On je Pjesnik, koji govori o sebi kroz svoje pjesme i to strašno dobro radi. Svaka riječ, zarez i razmak između redova dio su njegove ličnosti. Ko god se malo udubi u to, upoznaće ga. Takav je. Ako ste slušali bar dio njegovog opusa, znaćete da nije malo dijete pa da mu je potreban neko da ga uhvati za ruku i povede u studio ili na scenu. Naprotiv. On bira svoj put. Kad bude odlučio da uradi nešto, zvanično, uradiće to sam, kao i prije - rekao je Radovanović.

Ipak, otkrio je da Šobić i dalje svira i stvara.

- Svaki Nikšićanin ga može sresti u gradu, veoma često, svako od nas zna da stalno svira i stvara, neki rijetki su imali i priliku da negdje, obično slučajno, čuju i dio toga, uživo, ali da li će javnost dobiti priliku da to čuje, to ne zna niko - objasnio je mladi muzičar.

Šobić je u januaru napunio 62 godine, a njegovi fanovi imali su priliku da ga vide kad mu je pre dve godine dodeljena nagrada za životno delo, koja mu je i zvanično donela status istaknutog kulturnog stvaraoca u Crnoj gori i nacionalnu penziju.

Izvor: Noizz.rs