<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pretpostavimo da će biti bolje: Željka Cvijanović i njene pretpostavke

Samo pretpostavljamo

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posvetila je skoro cijeli mandat samo za stvaranje pretpostavki.

19. februar 2018, 12:00

To najbolje potvrđuju desetine njenih izjava u kojima je građanima Republike Srpske obećavala upravo pretpostavke. 

Tako je premijerka Srpske “stvarala PRETPOSTAVKE da se smanji broj onih koji žele otići iz RS”. Zatim je “stvorila PRETPOSTAVKE da u ovoj godini Srpska ojača”, a u isto vrijeme “jačala PRETPOSTAVKE za uspješan evropski put BiH”.

Cvijanovićeva se nije tu zaustavila, pa se zarad radnih mjesta i jače privrede “opredijelila da stvara PRETPOSTAVKE da bismo neke stvari rasterećivali ili smanjivali”.

Na sve je mislila premijerka, pa je u godinama iza nas “praktično počela sa aktivnostima koje su PRETPOSTAVKA za realizaciju ciljeva predviđenih dokumentima kao što je Ekonomska politika.”

Zbog svega navedenog, predsjednica Vlade je građanima nedavno poručila da “pravimo ekonomske uslove i PRETPOSTAVKE za zapošljavanje da bi bili privlačniji za ljude”, što je samo još jedna u nizu pretpostavljenih reformi iz kabineta premijerke.

Inače, uz sve ove pretpostavljene aktivnosti, trenutno se “stvaraju i PRETPOSTAVKE da naši poljoprivrednici dobiju proširenje agrarnog budžeta”.

Pored toga, Vlada na čelu sa Cvijanovićevom je već izmijenila mnogobrojne zakone i koji će se naći u parlamentu “kako bi se ostvarile PRETPOSTAVKE zakonske za takvo nešto u narednoj godini.”

A da su pretpostavke važne u svakoj oblasti premijerka je pokazala ukazujući na činjenicu da su “potrebna dodatna ulaganja kako bi se stvorile PRETPOSTAVKE za uspješnu zimsku sezonu.”

Da skratimo, koliko zavisimo od dobrih pretpostavki možda je najbolje opisala predsjednica Vlade rekavši: “Moramo stvarati PRETPOSTAVKE da bismo u narednom periodu mogli da odgovorimo na sve one izazove na koje moramo odgovoriti”.

Predsjednik organizacije ReStart Srpska Stefan Blagić navodi da ovakvo ponašanje premijerke samo pokazuje u kakvoj zemlji živimo i kakvi ljudi njome upravljaju.

"Šta da vam kažem, od nekoga ko je nastavnik engleskog jezika se očekuje da posjeduje snažniji vokabular. Podsjetiću vas da je nekada govorila faktički u svakoj trećoj rečenici, zatim znači u svakoj trećoj rečenici, a sada "stvara pretpostavke" u svakoj trećoj rečenici. To vam dovoljno govori o tome ko nam vodi državu", rekao je Blagić.

I komičar Dušan Jokić prokomentarisao je nastojanja premijerke koja je u četiri godine dala sve od sebe ne bi li stvorila dugo očekivane pretopostavke. On za naš portal kaže da je pretpostavka majka svake dobre šale, pa tako ga ne čudi što je predsjednica Vlade toliko truda uložila upravo u stvaranje pretpostavki.

"Pretpostavka je sjajan šlagvort da napraviš dobar skeč. Bez dobre pretpostavke nema ni dobre šale, što izgleda zna i premijerka, koja četiri godine priprema teren za vrhunsku zaje...iju. E sad, jedino je pitanje da li će plodove dosadašnjeg rada ubirati ona i zbijati šale sa svima nama ili će to biti neko drugi. Mada, koga je briga, važno je da se oni dobro zabavljaju", rekao je Jokić.