<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Istražna komisija Doma naroda PS BiH neće imati zajednički stav o Igoru Crnatku

sarajevo

Istražna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je u proteklih osam mjeseci ocjenjivala spoljnopolitički status BiH, odnosno rad ministra spoljnih poslova Igora Crnatka najvjerovatnije neće biti u mogućnosti da donese jednoglasne i validne zaključke u vezi toga. Srpski članovi Komiisje Nebojša Radmanović (SNSD) ranije se po zahtjevu stranke povukao iz rada ovog zajedničkog tijela, a Ognjen Tadić je na "fonu" Saveza za promjene i smatra da nema potrebe za utvrđivanjem bilo kakve odgovornosti protiv šefa bh. diplomatije, tvrdi izvor BN-a iz PSBiH.

20. februar 2018, 12:00

 Predsjedavajući komisije Bariša Čolak, kako prenose mediji, je rekao da je prikupljen sav potreban materijal i obavljen razgovor sa šefom bh. diplomatije.

On smatra da je najveći problem i zamjerka Crnatku što se nije pojavljivao na sjednicama Doma naroda bez obzira na specifičnost njegovog posla. 

Komisiju je u aprilu prošle godine imenovao Dom naroda parlamenta BiH na zahtjev delegata hrvatskog naroda Marija Karamatića iz HSS-a.

Od tada su održane tri sjednice, a posljednja je bila u oktobru prošle godine kada je saslušan Crnadak.

Prema izvoru BN-a, zajedničkog stava ili zaključka oko "slučaja Crnadak" neme  i na sjednici Komisije mogu se samo pojaviti zaključci inicijatora formiranja Istražne komiisje Marija Karamatića.

Od ranije u radu Komiisje ne učestvuje delegat (SNSD) Nebojša Radmanović, koji se povukao iz njenog rada po nalogu rukovodstva iz Banjaluke, dok drugi srpski delegat Ognjen Tadić neće podržati eventualne zaključke koje može inicirati samo Karamatović, 

"Komisija je dužna da o svom radu obavijesti Dom naroda koji će se o tome izjašnjavati", rekao je Čolak medijima, iako je, kako tvrdi naš izvor, svjestan da, neće biti zajedničkog stava Komisije.

Osim Čolaka, u komisiji su još zamjenici predsjedavajućeg Safet Softić i Nebojša Radmanović, te članovi Ognjen Tadić, Fahrudin Radončić i Mario Karamatić