<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najgori nastup na ZOI: Amerikanka pobijedila sistem

ZOI

Amerikanka sa mađarskim pasošem Elizabet Svoni vlasnica je najbizarnije priče na Zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu.

20. februar 2018, 12:00

Skijašica, koja je učestvovala u halfpajpu (fristajl skijanje), završila je na poslednjem mestu, a da pritom nije uspela da uradi niti jedan trik.

Da bi ispunila normu za Igre Svoni je morala da ima određeni broj takmičanja na kojima je završila u prvih 30 u Svetskom kupu.

Takmičarka sa mađarskim pasošem na 13 takmičenja je završila među prvih 30, ali je mahom birala manje događaje na kojima je učestvovalo manje od 30 takmičarki

Da bi se uopšte održalo takmičenje u halfpajpu organizatori su očigledno morali da pozovu i amatere, pošto im je nedostajalo skijašica. 

Iako je završila tek na poslednjem mestu Svoni (33g) je ispunila svoju želju i time je postala hit na društvenim mrežama. 

Inače, Svoni je završila Harvard, skijanjem je počela da se bavi sa 25 godina, a jednom prilikom se i kandidovala za guvernera Kalifornije.