<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pogledajte kako policija tuče tinejdžere u Podgorici (VIDEO)

Crna Gora

Direktor crnogorske Uprave policije Slavko Stojanović naložio je načelniku Centra bezbjednosti /CB/ Podgorica da smijeni vođu Interventne jedinice tog centra zbog objektivne odgovornosti, nakon što je objavljen snimak na kome se vidi kako su pripadnici te jedinice tuku nekoliko tinejdžera.

20. februar 2018, 12:00

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je Stojanović reagovao povodom snimka na portalu “in4s.net”, u okviru teksta koji se odnosi na “grubo ponašanje osoba u uniformama prema mladićima” i osudio neprimjereno i neprofesionalno postupanje policijskih službenika.

Stojanović je rekao da Uprava policije neće tolerisati grubo kršenje prava građana i da će svako ovako ponašanje biti najstrože sankcionisano.

On je istakao da je o ovom događajem upoznat i nadležni tužilac, te dodao da je naložio načelniku CB Podgorica da detaljno ispita sve okolnosti događaja i preduzme sve zakonske mjere i radnje.

Stojanović je naveo da će crnogorska Uprava policije uvažiti preporuke Savjeta za građansku kontrolu rada policije i nalaz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije koje će ispitati ovaj događaj.

On je pozvao građane da policiji prijave svaki eventualni vid prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika.

Portal “in4s.net” objavio je tekst i, kako je naveo, brutalne snimke na kojima se vidi kako je crnogorska policija bez ikakvog povoda prebila nekoliko tinejdžera u centru Podgorice.