<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ministrica demografije komentarisala ostavku svog generalnog tajnika

Hrvatska

Ministrica Nada Murganić u HTV-ovoj emisiji Tema dana ponovila je da ju je ostavka državnog tajnika u njezinu ministarstvu Marina Strmote iznenadila te je rekla da joj je iskreno žao pogotovo jer su na sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju netom prije razgovarali o svim demografskim mjerama koje je on na konferenciji za novinare nazvao folklorom.

21. februar 2018, 12:00

- Tako da taj folklor je zapravo kreirao on, žao mi je da jedan mladi znanstvenik koji je imao priliku sve ono što zna provesti kroz Ministarstvo je posustao pod teretom te funkcije. Znanstvenici imaju puno znanja, ali ponekad je život jedno, a politika umijeće mogućeg, rekla je Murganić.

Na pitanje što je mislila kad je na samoj konferenciji rekla da je Strmota možda otišao pod pritiscima, Murganić je rekla da je aludirala na konstantne pritiske u javnosti da se u pogledu demografske revitalizacije ne čini dovoljno, s čime se ona ne slaže.

- Ova kretanja nisu nastala kao trend tijekom ove Vlade, to je naslijeđe, duboko smo ga bili svjesni kad smo preuzeli odgovornost za državu, znali smo da je demografska revitalizacija jedna od naših temeljnih zadaća, rekla je Murganić.

Na pitanje je li se nakon Strmotina odlaska čula s njim, Murganić je rekla da nije iako ga je, kako kaže, pokušala nazvati.

- Pokušala sam ga kontaktirati, ali dobila sam njegovu poruku, napisao je: Oprostite mi, otkrila je Murganić.