<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Crnadak traži prekid agresije: Izbori nisu borba na život i smrt

Poruke

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je predsjednicu Vlade RS Željku Cvijanović da bude odgovorna i prekine agresiju, gnjev i uvrede u javnim istupima. On je rekao da se u oktobru dešavaju još jedni izbori, a ne borba za život i smrt.

21. februar 2018, 12:00

 Crnadak je  rekao da nikada više Srba nije bilo zaposleno u Ministarstvu spoljnih oslova nego u ovom trenutku, odnosno otkad je on preuzeo funkciju ministra.

Pozvao je predsjednicu Vlade RS Željku Cvijanović da bude odgovorna i prekine agresiju, gnjev i uvrede u javnim istupima. On je rekao da se u oktobru dešavaju još jedni izbori, a ne borba za život i smrt. 

Kako kaže, Željka Cvijanović je izabrala da se bavi Ambasadom BiH u Kanadi jer je Ministarstvu vanjskih poslova BiH podnesena prijava protiv savjetnika u njenom kabinetu, koji je bio angažovan kao ambasador u Kanadi. 

Crnadak je istakao da on nema nikakve veze s imenovanjem ambasadora, jer taj posao vrši Predsjedništvo BiH. Osvrnuo se i na komentar da je brat njegovog šefa zaposlen u Ambasadi BiH u Kanadi, ističući da je riječ o osobi koja godinama radi u Ministarstvu spoljnih poslova BiH. 

Kako kaže, on ima kvalitetan spisak slučajeva nepotizma u MIP-u, koji se dovodi u vezu s SNSD-om. Dodaje da je puno više Srba zaposlenih u MIP-u generalno, zatim puno više Srba na šefovskim mjestima i u diplomatskoj konzularnoj mreži otkako je on ministar spoljnih poslova BiH.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović je nedavno kritikovala šefa bh. diplomatije zbog nepotizma, ilustrujući to na primjeru zaposlenih u ambasadi BiH u Kanadi.