<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stravičan slučaj: Mladić iz Žepča sebi odsjekao nogu i ruku, ljekari mu se bore za život

žepče

U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima

22. februar 2018, 12:00

 U trenutku nervnog rastrojstva, 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, juče je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gdje se doktori bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

- Bio je dezorjentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju - kratko su kazali u Hitnoj pomoći u Žepču.

Nesretni Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima. Nezvanično, dobojski.info saznaje da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi.

U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stepen povreda.

- Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – kažu ljekari.