<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kylie Jenner tvitnula, pa kompaniji oduzela preko milijardu dolara

Tema

Reality TV zvijezda Kylie Jenner "oduzela" je Snapchatu 1,3 milijarde dolara tržišne vrijednosti nakon što je objavila tvit da više ne koristi ovu aplikaciju.

23. februar 2018, 12:00

Polusestra Kim Kardashian napisala je svojim pratiocima, kojih ima 24,5 miliona: "Da li još neko više ne otvara Snapchat? Ili samo ja... to je tužno".

Jenner je među korisnicima koji su nezadovoljni redizajnom aplikacije Snapchat, a milion ljudi je do sada potpisalo peticiju tražeći od vlasnika da povuku redizajn.

Nakon pada vrijednosti dionica od osam posto, Snapchat je svoj dan na Wall Streetu okončao dodatnim padom i vrijednosti od 17 dolara, što je donijelo gubitak od 1,3 milijarde dolara. Američki mediji su odmah ovaj pad povezali s tvitom slavne Jenner.

Snapchat se suočava s jakom konkurencijom Facebookovim Instagramom koji je popularan posebno među slavnim ljudima, a investitori su duboko zabrinuti zbog trenutnog stanja.

Direktor Snapchata Evan Spiegel kazao je ranije ovog mjeseca kako korisnici trebaju vrijeme da se naviknu te da ne planiraju ukidati promjenu. Ali, broj korisnika rapidno opada i kritike su negativne. Sve je to utjecalo na pad vrijednosti.