<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Presjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH naveo grad odakle, po njemu, dolaze direktive za proteste boraca

Protesti

Presjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prokomentarisao je danas posljednja dešavanja u FBiH, blokadu saobraćajnica i zahtjeve boraca. Kazao da je glavni problem nepostojanje jasnih lidera s kojima bi se pregovaralo.

01. mart 2018, 12:00

"Razgovori s ovim ljudima krenuli su u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH 1. avgusta 2016. godine. Stavovi su bili približeni i oni su trebali biti dio timova koji bi radili na izradi rješenja koja će za njih biti dobra", izjavio je Edin Mušić.

Ipak, komunikacija je narušena nakon izvjesnog vremena, jer je druga strana, kako kaže Mušić, postavila ciljeve koji su za Federaciju BiH nemogući.

"Taj borački dodatak ja na takvom nivou da bi doveo do kraha i prestanka funkcionisanja Federacije BiH. Dogovorili smo da na narednoj sjednici koja će biti do sredine marta, stavimo na dnevni red zakon koji je već bio 24. januara. Drugo, oni očekuju da registar učesnika objavi, to je jedan zahtjevan posao i na tome se intezivno radi“, dodao je Mušić, nalasivši kako je dogovoreno da Vlada u proceduru uputi Zakon o demobilisanim borcima.

Način na koji su jučer izvršene blokade, kaže Mušić, dokazuje da to nije spontan, već planirani proces.

"Kad se uđe u komunikaciju s tim ljudima, vidite da je to strašno dobro umreženo i uvezano. Po nekim procjenama centar tog dešavanja je u Širokom Brijegu", kazao je Edin Mušić, zatraživši više vremena za analizu.