<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Instagram uvodi četiri nove funkcije, dok navodnu petu i šestu opciju ne želi zasad komentarisati

Mreže

Opcije koje bi se trebale naći u ponudi još uvijek se testiraju, a to su:

09. mart 2018, 12:00

1. Univerzalni portret mod

U pitanju je posebno dugme koje će zamijeniti normalno dugme za pravljenje fotografije kada pravimo fotografije uz pomoć Instagramove portret kamere. Na prvi pogled, u pitanju je “univerzalni” portret mod koji nije povezan sa hardverom telefona koji bi u teoriji trebalo da stvara portrete uz pomoć vještačke inteligencije, čak i kada vaš telefon nema potreban hardver.

2. Cinemagraph

Radi se o slikama koje su pola fotografije, a pola animacija, odnosno mali dio slike je u pokretu. Ovom funkcijom mogao bi se naglasiti najzanimljiviji dio scene.

3. Skinite svoje podatke

Instagram radi na tome  da korisnicima omogući preuzimanje svih podatkaka o njima koje čuva na svojim serverima.

4. Organizovanje razgovora

Instagram testira mogućnosti obilježavanja određenog razgovora kako biste ga lakše našli ili označili kao omiljeni uz pomoć zvjezdice koja se nalazi u gornjem desnom uglu konverzacije.



Osim ovih opcija, a sudeći prema najnovijim objavama, “Facebook” u Instagram planira uvesti audio i video pozive.

Tehno analitičari kažu kako aplikacija za Instagram, navodno, već sadrži kod za audio i video pozive koji nalaže da bi telefoniranje moglo biti dostupno i putem ove aplikacije. Neaktivna opcija se, konkretno, nalazi u kodu spomenute aplikacije za podjelu fotografija, kao i Facebookovom Directu.

Osoblje Tech Cruncha, koji je prvi objavio ovu vijest, kontaktiralo je službu za odnose s javnošću Instagrama koja dolazak audio i video poziva nije htjela komentarisati.