<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

HAOS NA DERBIJU U GRČKOJ: Sudija poništio gol, gazda kluba s pištoljem uletio na teren, utakmica prekinuta

Fudbal

JOŠ jedan derbi grčkog prvenstva nije završen. Još jednom u glavnoj ulozi je PAOK, a ovaj put je rival momčadi iz Soluna bio AEK.

12. mart 2018, 12:00

Nakon silnih godina dominacije Olympiakosa u grčkom prvenstvu trenutno se tamo odvija prava drama. 
PAOK na titulu prvaka čeka pune 33 godine i ove sezone činilo se da bi to napokon moglo biti to. Međutim, lako bi se moglo dogoditi da naslov preko noći ode u vjetar. Tek što se smirila situacija nakon skandala iz derbija protiv Olympiakosa (25. veljače), kad je trener pirejskog kluba odglumio ozljedu nakon što su ga navijači PAOK-a pogodili rolom toaletnog papira, klub iz Soluna je u novim velikim problemima.
Meč protiv Olympiakosa je prekinut, solunskom klubu su oduzeti bodovi, a derbi je registriran s 3:0 u korist aktualnog prvaka. PAOK je ostao bez šest bodova i titula koja se više od tri desetljeća čeka u Solunu bila je skoro pa izgubljena. Ipak, vraćena su im tri boda i crno-bijeli vratili su se u igru.
Večeras je uslijedio novi derbi, ovoga puta protiv vodećeg AEK-a, koji je uoči 25 kola imao 54 boda, dva više od PAOK-a. Stadion u Solunu je gorio, navijači su čekali pobjedu da s tri boda PAOK ponovno preuzme čelo ljestvice. Nakon 90 minuta teške, krvave borbe golova nije bilo, a onda je sve eruptiralo. Varela je zabio u sudačkoj nadoknadi i cijeli Solun je bio na nogama. Na semaforu je pisalo 1:0 za PAOK.
Bio je to gol vrijedan naslova prvaka, igrači AEK-a nisu vjerovali što im se događa, a onda šok. Sudac Kominis je poništio gol zbog navodnog ofsajda, jer je jedan od igrača PAOK-a bio u nedozvoljenoj situaciji u trenutku kad je Portugalac zatresao mrežu. 
Odjednom se ekstaza i euforija pretvorila u gnjev i bijes. Nitko u PAOK-u nije mogao vjerovati što im se događa. U samo dva tjedna u dvobojima protiv rivala iz Atene u trenucima kad su bili na korak do titule koju čekaju od 1985. uključi se ''viša sila'' i uništi im snove.

Vlasnik PAOK-a, Ivan Savidis, uletio je na travnjak, za pojasom u futroli je nosio pištolj, tražio je suce po terenu i želio je obračun. Premda se igrala sudačka nadoknada, utakmica je odmah prekinuta, a odmah su uslijedili neredi, navijačko divljanje i pokušaji tučnjave na samom terenu.
Bit će zanimljivo vidjeti rasplet situacije, teško je dati bilo kakvu prognozu - Grčka je to -  no činjenica je da su u PAOK-u krivi zbog prekida i da će vrlo vjerojatno još jednom izgubiti bodove za zelenim stolom.
Ovaj put to bi ih stvarno moglo koštati titule.