<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

„Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i Nova granica kulture“ u Gradskoj galeriji Bihać

Otvaranje izložbe

Izložba u produkciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske „Mona Liza i Supermen: Džon Kenedi i Nova granica kulture“ biće otvorena u utorak 13. marta u 19.30 časova u Gradskoj galeriji Bihać.

12. mart 2018, 12:00

Izložba Mona Liza i Supermen realizovana je u MSU RS u novembru 2017. godine, da bi u istom tom mjesecu gostovala u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu.

Izložba je nastala povodom 100 godina od rođenja Džona F. Kenedija (1917 – 1963), kao rezultat saradnje sa prof. dr Simonom Čupić, sa katedre za Modernu umjetnost Filozofskog fakulteta u Beogradu, koja je i autorka istoimene knjige proglašenom publikacijom godine od strane ICOM-a a realizovana je uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ovaj projekat predstavlja publici život predsjedničkog para Kenedi: od inauguracije, kulturnog aktivizma, odnosa prema savremenoj umjetnosti, trke u svemir, sve do tragičnog završetka jednog od omiljenih ličnosti američke istorije.

Pored serije fotografija i dokumentarnog materijala na izložbi će biti predstavljen i rad Bojana Stevanića "Mona Liza Flirt"(Mona Lisa Flirt) iz kolekcije MSU RS.

Gostovanje u Bihaću u 2018. godini nastavak je vaninstitucionalnih aktivnosti Muzeja savremene umjetnosti RS i značajan segment izlagačke aktivnosti ove institucije.

Izložba će biti otvorena do 31. marta 2018. godine.