NEVJEROVATAN REKORD TUZLANSKOG AERODROMA: U prva dva mjeseca broj putnika povećan za više od 50 posto!

Tuzla

NEVJEROVATAN REKORD TUZLANSKOG AERODROMA: U prva dva mjeseca broj putnika povećan za više od 50 posto!

Piše: Buka

Tuzlanski aerodrom objavio je da je u januaru imao 40.563 putnika a u februaru 35.976 putnika, što je povećanje za više od 50 posto u poređenju s prva dva mjeseca prethodne godine.

Riječ je o rekordnom povećanju broja putnika nezbilježenom na prostoru BiH, što je prije svega razultat činjenice da je povećan broj baznih avona.

U upravi Tuzlanskog aerodroma vjeruju da će se trand rasta nastaviti i u martu, pogotovo tokom ljetnih mjeseci koji su standardno najfrekventniji.   Računica kaže da bi uz 50-postotno povećanje broja putnika u prva tri mjeseca i zadržavanje istog broja putnika u preostalih devet mjeseci, Aerodrom Tuzla na godišnjem nivou mogao imati oko 575 hiljada putnika.

Konačan broj putnika zavisi ponajviše od nove linije za Beč. Sve ostale linije su uhodane pa se na njima može očekivati isti ili povećan broj putnika za koji postotak. Linija za Beč je nova, predviđeno je čak 5 sedmičnih letova tako da će značajno uticati na konačan broj putnika.   Ukoliko ova linija bude imala približan broj putnika kao na ostalim linijama, Aerodrom Tuzla će na godišnjem nivou vjerovatno dostići, pa i prestići broj od 600.000 putnika u 2018. godini.

Zanimljiva su i poređenja sa drugim aerodromima u regiji. Sarajevski aerodrom je u januaru imao 43.377 putnika što je svega 2.814 putnika (6,9%) više od tuzlanskog. Ukupno u januaru i februaru sarajevski aerodrom je imao samo 27% više putnika od tuzlanskog (97.490 prema 76.539). To je do sada najmanja razlika u broju prevezenih putnika.

Aerodrom Tuzla je sa 76.539 putnika u prva dva mjeseca imao veći broj putnika od Splita (64.328) i Dubrovnika (43.403).

 

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
SUPER +++, ČESTITAM MILORADU DODIKU I NEDELJKU ČUBRILOVIĆU NA OSTVARENOM VIZIONARSTVU I IZUZETNOM ZALAGANJU I USPJEHU NA EKSPLOZIVNOM RAZVOJU AERODROMA TUZLA I OČEKIVANOM BROJU OD NAJMANJE 600 HILJADA PUTNIKA U 2018.GODINI. NJIHOVA ODLUKA DA SE SVI UZIDAMO U BETON AUTOPUTEVA REPUBLIKE SRPSKE, KOJIMA SE NIKO NE VOZI BILA JE ODLUČUJUĆA ZA VELIKI USPJEH AERODROMA TUZLA... HA, HA, HA, MILE JE UVJEK BIO PRAGMATIČAN, JER NIJE ŽELIO DA SE NA "NJEGOVOM" PORODIČNOM AERODROMU PRAVE KOJEKAKVE GUŽVE OBIČNIH SKOROJEVIĆA... A DRUGO SE DOBRO ZNA ŠTA SE SVE MOŽE IZVUĆI IZ JEDNOG KILOMETRA AUTOPUTA - MA VIŠE NEGO OD 500 HILJADA PUTNIKA SA MAHOVLJANA !!!!
Objavljeno:
Jaooooo...cobani iz SNSDa i DNSa...ja volovi sto glasate za ove cobane....jaoooo opozicijo idiotska i nesposobna.... pa ovih 600 milja putnika su mogli biti nasi...shvatate li pajseri? Otjerali wizz air..kao, sta ce nam to...to je za levate..ovdje ima Lufthanza i PanAmerican da slecu... VOLOVIiiiiiiiiiiiiii... nepismene dzibercine
Objavljeno:
Svaka cast ,sve cestitke ljudi znaju kako raditi,a ne kao ovi nasi majmuni iz BL ,imaju 50 putnika mjesecno i to je sve ,ali glasajte vi i dalje za njih sto ste vece ovce vise ce te bit u toru,oboru,stali ,znacete samo za stalu ,i gledati kako veliki vođa i njegova svita uziva..
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.