Masovna tuča državljana BiH i Srbije u njemačkom Kolbermoru: U sukobu korištene i bejzbol palice

lokalni mediji

Masovna tuča državljana BiH i Srbije u njemačkom Kolbermoru: U sukobu korištene i bejzbol palice

Piše: Buka

Lokalni mediji javljaju da su u tuči korištene i bejzbol palice. U incidentu navodno niko nije uhapšen, a policija još uvijek traga za akterima

 

Više državljana Bosne i Hercegovine i Srbije učestvovalo je u fizičkom obračunu ispred restorana brze hrane "McDonalds" u njemačkom gradiću Kolbermor, javljaju tamošnji mediji.

Nekoliko učesnika zatražilo je ljekarsku pomoć zbog zadobijenih povreda, dok su se ostali razbježali kada je policija došla na mjesto incidenta.

Policija još uvijek istražuje cijeli slučaj, tako da okolnosti pod kojima je došlo do masovne tuče za sada nisu poznate.

Lokalni mediji javljaju da su u tuči korištene i bejzbol palice. U incidentu navodno niko nije uhapšen, a policija još uvijek traga za akterima.

Takođe, lokalne vlasti pokušavaju da nađu svjedoke, kako bi što prije riješile slučaj.

Portal mangfall.24.de piše da se u redakciju javio jedan od navodnih učesnika tuče, koji je izjavio da je u trenutku kada je tuča počela sa porodicom napuštao restoran.

Navodi se da je odlučio da se javi novinarima jer želi da razriješi cijelu situaciju.

On je navodno pokušao da umiri situaciju i da razvadi ljude koji su se potukli, ali je na kraju i sam povrijeđen u incidentu.

Naveo je da su mnogi ljudi stajali sa strane i samo posmatrali događaj, ne pokušavajući da umire učesnike.

 
Komentari na tekst (4)
Objavljeno:
U jednom od komentara napisah (koji nije objavljen iz nemam pojma kojeg razloga)....:”kad se ode iz.bosne što manje kontakta sa ljudima sa ovih prostora “....Bio sam u pravu 100 %
Objavljeno:
OVO ME JE PODSJETILO ZASTO SAM SE IZ BOSNE PRESELIO U AUSTRIJU, KAO I ZASTO SE BAS I NE DRUZIM PRECESTO SA DRUGIM BALKANCIMA.
Objavljeno:
Treba ih zatjerst nazad odakle su i dosli da ne brukaju svoj narod, pa sa njima u rudnike, posto je ocito da imaju viska energije.
Objavljeno:
Seljacine, malo da prenesu folklor Balkana...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.