Imam iz Zavidovića kao revolucionar:"Gazde daju pare džamijama, a radnike ne plaćaju"

zavidovići

Imam iz Zavidovića kao revolucionar:"Gazde daju pare džamijama, a radnike ne plaćaju"

Piše: EuroBlic

Imam iz Zavidovića Izet Čamdžić, koji je nedavno izazvao brojne reakcije porukama za mlade i vlast u Bosni i Hercegovini, ovaj put obratio se poslodavcima i zatražio zaštitu radničkih prava.

 Govor ovog imama u džamiji izgledao je, kako neki komentarišu, kao govor revolucionara ili lidera sindikata, a ne verskog službenika, i izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Pojasnio je kako je potrebno da poslodavci u BiH budu pošteni prema svojim radnicima, jer jedino tako mogu biti pošteni i prema sebi.

- Nama se često obraćaju ljudi i kažu: Evo radim već tri godine kod tog i tog, a nemam dana staža prijavljenog. S druge strane imamo ljude koji se hvale svojim donacijama, te gazde firmi koji se hvale donacijama različitim organizacijama, pa čak i džamijama, a radnicima nisu platili ono što im pripada. Pa je li to vera? Ne to nije vera, ni vernikovo stanje. Bolje vam je da živite propise vere. Nemojte tuđe da delite na Božijem putu - poručio je ovog puta efendija Čamdžić.

.

Komentari na tekst (7)
mn
Objavljeno:
u kratkom roku ovaj imam ce dobiti ili prekomandu u neku vukojebinu sa desetak povratnickih kuca ili ce mu natovariti da je pedofil,da je transvestit,da jede svinjetinu,pije alkohol,podvodi i koristi usluge prostitutki,da dila drogu i ko zna sta sve ne.trajat ce naj duze do pred izbore,jer sda i slicni njima nepodnose imame i svestenike koji govore istinu,vec one koji ubjedjuju narod da nije sve tako crno i da nevjeruju svojim ocima,vec onima na vlasti.
Objavljeno:
Teologija oslobođenja!
Objavljeno:
Svaka cast ovom efendiji!Kad bi svi ostali svestenici svih konfesija razmisljali ovako i zauzimali se za ljude u ovoj zemlji sve bi moglo da se promjeni.Oni imaju moc,ali je ne koriste,a djelovanje ovog imama bi trebalo da postane pravilo,ane izuzetak
Objavljeno:
Aferim efendija,
Objavljeno:
Aferim Efendija. Da je više takvih u svim religijskim zajednicama.
Objavljeno:
Malo je reći hvala ti efendija ako je to iz tvojih usta neka u božije uši ,to je 100% istina ali je tako ,oni se hvale darivanjem priloga za džamije i crkve , a ne vid eda djeca trebaju hljeba od babe
Objavljeno:
SVAKA CAST. JOS SAMO KAD SE NE BI OSTALO NA RIJECIMA. PREDLAZEM SVIM VJERSKIM ZAJEDNICAMA U BIH DA SE DOGOVORE DA NE PRIMAJU DONACIJE OD POSLODAVACA KOJI NISU IZMIRILI SVOJE OBAVEZE PREMA DRZAVI I RADNICIMA.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.