Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom, protjeruje 23 ruskih diplomata

Velika Britanija

Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom, protjeruje 23 ruskih diplomata

Piše: agencije

Velika Britanija će protjerati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu.

 

Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedjelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mjera ovakve vrste u posljednjih 30 godina.

 

Mejova je dodala da će ova mjera "potkopati djelatnost ruskih obavještajnih službi" u Britaniji za naredni period.

 

Britanija prekida sve bilateralne kontakte sa Rusijom i povlači poziv ruskom ministru Sergeju Lavrovu da poseti London.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije smatra izjavu britanske premijerke Tereze Mej neviđenom grubom provokacijom koja podriva temelje normalnog međudržavnog dijaloga.

 

"Izjava premijerke Velike Britanije Tereze Mej u parlamentu 14. marta o merama ’kažnjavanja‘ Rusije pod lažnim izgovorom o navodnom učešću u trovanju Sergeja Skripalja i njegove kćerke smatramo kao neviđeno grubu provokaciju koja podriva temelje normalnog međudržavnog dijaloga između naših zemalja", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

"Smatramo da je kategorično neprihvatljivo i nedopustivo da se britanska vlada, iz svojih loših političkih ciljeva, odlučila na dalje ozbiljno pogoršanje odnosa, najavljujući čitav niz neprijateljskih mjera, uključujući i protjerivanje dvadeset troje ruskih diplomata iz zemlje", dodaje se.

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Ovi Englezi samo nizu biser do bisera:bregzit,zatezu odnose sa eu,sad ovo...rasturice britaniju za pet godina.A i vrijeme je da propadnu,dosadili su vise svakom
Objavljeno:
Neka Rusi protjeraju i njihove i kraj, ionako Britanija od ove godine nije vise dio EU.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.