<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stanje na putevima u BiH: Upozorenje na učestale odrone

PUTEVI

Odroni na putevima...

16. mart 2018, 12:00

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, posebno na magistralnom putu M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prevoja Makljen..

Odroni su učestali na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (na magistralnom putu M-5), od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.