<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Horst Seehofer: Islam ne pripada ovoj zemlji, Njemačka je oblikovana kroz kršćanstvo

njemačka

NOVI njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija, CSU) izjavio je u razgovoru za dnevnik Bild od petka kako islam nije dio njemačkog društva, čime je izazvao brojne reakcije njemačke političke javnosti.

16. mart 2018, 12:00

 "Ne, islam ne pripada Njemačkoj. Njemačka je zemlja prožeta kršćanstvom, a to znači slobodne nedjelje i crkveni praznici i rituali poput Uskrsa, Duhova i Božića", rekao je Seehofer koji je do početka ovog tjedna obnašao funkciju predsjednika bavarske pokrajinske vlade.

 Ona je nadalje objasnio kako su muslimani koji žive u Njemačkoj dio ove zemlje i to se "samo po sebi podrazumijeva".

 "To, međutim, ne znači da mi iz pogrešnog obzira moramo odbaciti neke tradicije i običaje koji su tipični za našu zemlju", rekao je Seehofer, čije ministarstvo je dobilo i novi resor koji se naziva "domovina".

"Islam je dio Njemačke"

Rečenica "Islam je dio Njemačke" potječe od bivšeg demokršćanskog predsjednika Njemačke Christiana Wulfa, a nakon toga ju je u nekoliko navrata ponovila i njemačka kancelarka Angela Merkel. Seehofer se tako ovom izjavom prvog dana na novoj dužnosti suprotstavlja stajalištu kancelarke i predsjednici vlade Angeli Merkel.