<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SAD će sarađivati sa narednim predsjednikom Rusije

<p><strong>Sjedinjene Američke Države saopštile su da su spremne da sarađuju sa sledećim predsednikom Rusije, ko god to bio, pošto je premijer Vladimir Putin objavio da namerava da se vrati na mesto šefa države.</strong></p>

27. septembar 2011, 12:00


Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, koji je na toj funkciji nasledio Putina 2008. godine, saopštio je da se slaže da posle izbora u martu sledeće godine bude na čelu vlade.

"Očekujemo saradnju sa bilo kim ko bude bio sledeći predsednik Rusije, jer iskreno verujemo da je to od međusobnog interesa SAD, Rusije i celog sveta", rekao je juče portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Toner je naglasio i da SAD ne smatraju da bi povratak Putina na predsedničku funkciju mogao da ugrozi buduću saradnju dve zemlje, preneo je AFP.

"Nastavićemo da radimo na unapređivanju odnosa i mislimo da je to do sada bilo korisno. Očigledno, Putin je sa svoje sadašnje pozicije bio deo tih razgovora i saradnje. Ali, ponavljam, o tome treba da odlučuje ruski narod", zaključio je Toner.