<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

VRIJEME

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice...

24. maj 2018, 12:00

U četvrtak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina uglavnom u drugoj polovini dana. U Bosni prije podne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak u Hercegovini se prognozira umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno slabiji pljuskovi su mogući i prije podne. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuju i jači pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini u poslijepodnevnim satima lokalno su mogući slabiji pljuskovi na sjeveru, istoku i jugoistoku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se u poslijepodnevnim satima očekuju lokalni pljuskovi. U Hercegovini prije podne sunčano, a u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 31°C.

U nedjelju prognozira se sunčano sa umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima dana u većem dijelu zemlje su izgledni slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.