<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uzavrelo na Jahorini: VAN GOGH RAZVALIO NA FESTIVALU 84

FESTIVAL

Jedan od najpopularnijih regionalnih rok bendova Van Gogh nastupio je na Jahorini u okviru premijernog izdanja Festivala 84. Đule i Van Gogh, energično i sa set listom žestokog ritma, ređali su najveće hitove koji su obilježili protekle tri decenije karijere grupe Van Gogh.

19. mart 2018, 12:00

Bila je to prava rokenrol groznica subotnje večeri. Publika je pratila svaki gitarski rif i u glas od prve do posljednje pjesme, pjevala zajedno s bendom tokom cijelog nastupa.

Erupciju oduševljenja izazvale su pesme "Puls", "Kiselina", " Brod od papira", "Spisak razloga", "Kolo", "Anđele moj brate", a bend praćen horskim pjevanjem više hiljada prisutnih posjetilaca žestoko je prašio pomenute hitove bez pauze! Đule nije propustio priliku da zabilježi fantastične trenutke sa koncerta i tako ih svojom kamerom otrgne od zaborava.

- Velika nam je čast da smo u ovoj noći prvog EXITa na Jahorini sa vama. Trideset dve godine Van Gogh sa visoko podinutim jedrima plovi. Gledajući vas bilo je vrijedno truda i bilo je vrijedno smisla. Hvala ljudi. Srce, knjiga, znanje i otvoreni pogled ka otvorenom širokom svijetu. No politika. Slušajte muziku. Markirajte mladost zastavicom ljubavi - poručio je fanovima sa bine Đule. Ovo je samo jedan u nizu nastupa Van Gogha u okviru njihove velike koncertne turneje "2018", koja se nakon Jahorine nastavlja!