<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pavić demantuje Dodikov SNSD: Još ništa nije dogovoreno

DNS-SNSD

Predsjednik DNS-a Marko Pavić demantovao je u izjavi za Vijesti da je postignut dogovor koalicionih partnera u RS o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, te o podršci kandidatima iz SNSD-a za inokosne funkcije, kako je danas saopštio portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

20. mart 2018, 12:00

 "Ako on to tako kaže, nemam ništa protiv, ali ne mogu to potvrditi. Sljedeće nedjelje završavamo proces pregovora, a u međuvremenu ćemo imati sjednice stranačkih organa. Stoga, mogu samo reći ono što je realno i trenutno važeće, a to je da još ništa nije dogovoreno", kazao je Pavić za Vijesti.ba.

Na naš upit koje će eventualno funkcije DNS tražiti u zamjenu za podršku SNSD-ovim kandidatima za inokosne funkcije, Pavić je odgovorio da nije proročica, te da ne želi baviti predviđanjem i nagađanjem. 

Podjećamo, portparol SNSD-a danas je izjavio da koalicija SNSD-DNS-SP ostaje jedinstvena i da će zajedno nastupiti na predstojećim izborima, te da će kandidati SNSD-a za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH imati podršku svih koalicionih partnera. 

S druge strane, DNS je ranije insistirao na tome da neko iz ove političke partije bude kandidat za člana Predsjedništva BiH ili predsjednika RS.

SNSD-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH je lider stranke i aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik, dok ime predsjedničkog kandidata na oktobarskim izborima još nije poznato, mada se špekuliše da bi to mogla biti premijerka RS Željka Cvijanović.