<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vodostaj Save raste u Gradišci, Srpcu i Brodu

Desk

Republička uprava Civilne zaštite saopštila je danas da rijeka Sava bilježi rast vodostaja u Gradišci, Srpcu i Brodu, gdje su na snazi vanredne odbrane od poplave, a vodostaj ove rijeke raste i u Šamcu. Iz Civilne zaštite su istakli da je važno da u Kozarskoj Dubici Sava od jutros pokazuje stagniranje i naznake opadanja, a u toj opštini juče je ukinuta vanredna situacija.

21. mart 2018, 12:00

Nema informacija o ugroženim ljudskim životima, niti o odsječenom stanovništvu.

Specijalizovane jedinice Civilne zaštite za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, sa pumpama velikog kapaciteta angažovane su u Srpcu i Gradišci i na raspolaganju su lokalnim zajednicama uz rijeku Savu.

Fokus pažnje snaga zaštite i spasavanja u borbi sa poplavom polako se pomjera nizvodno Savom od Broda, Šamca do Semberije gdje su JU "Vode Srpske" proglasile redovne mjere odbrane od poplave.

Una, Sana, Vrbas i Bosna imaju trend opadanja vodostaja već nekoliko dana.

Republička uprava Civilne zaštite prati situaciju, danonoćno je angažovana operativno i koordinaciono sa lokalnim zajednicama uz rijeku Savu i izvršava svoje zakonske zadatke, objavljeno je na sajtu Uprave.