<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dijete ne zna kako da napiše sastav “Proljeće u mojoj ulici”

Njuz.net

Dragica M, učenica trećeg razreda, požalila se roditeljima po povratku iz škole da ne ume da napiše sastav “Proleće u mojoj ulici”, koji im je učiteljica dala kao domaći zadatak.

22. mart 2018, 12:00

– Mnogo volim srpski i da pišem sastave i čim sam došla iz škole sela sam da uradim domaći. Napisala sam sastav, a kad sam završila, izgledao mi je kao da sam ga već negde videla. Onda sam ga uporedila sa sastavom “Zima u mojoj ulici” koji smo imali za domaći u decembru i videla da je potpuno isti i ja sada ne znam šta da radim – ispričala je mala Dragica.

Ona još kaže i da je dodatno buni to što proleće u školskim knjigama uopšte nije ovakvo kakvo je na ulici.

– U školi učimo da se u proleće priroda budi, da sve ozeleni, a toga ničega nema – kaže Dragica.

Njena mama Milena ističe da nije primereno deci davati ovako teške domaće zadatke i da učitelji ne bi trebalo da se tako strogo drže plana i programa, već da bi morali da sagledaju realnost.

– Pored svih muka koja naša deca imaju sada ih dodatno zbunjuju. Ja sam se već čula i sa roditeljima druge dece iz razreda i saglasili smo se da se traži odlaganje ovog domaćeg zadatka dok se za njegovu realizaciju ne stvore adekvatni vremenski uslovi – ističe Dragicina mama.

U samoj školi nisu želeli da se izjasne o ovom zahtevu roditelj. Kratko nam je rečeno da će nastavno-naučno veće održati hitnu sednicu i da će doneta odluka biti u najboljem interesu dece.


Izvor