<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

POTRAGA ZA NESTALIM MLADIĆEM: Dižemo Banjaluku na noge, da pronađemo Davida!(FOTO)

Banjaluka

Danas je u Banjaluci organizovana prva veća potraga sa nestalim Davidom Dragičevićem.

22. mart 2018, 12:00

Dvadesetak građana okupilo se danas kako bi pokušali pronaći svog prijatelja i drugara. Potraga je organizovana na nekoliko lokacija u Banjaluci, a novinar BUKE bio je na licu mjesta.

Svi se nadaju kako će pronaći Davida, u to niko ne sumnja.

Marko Čolić rekao je kako se danas pretražuje ruta od Ponira, naselje Starčevica prema Šehitlucima i Trešnjiku.

"Ja sam pričao sa momcima koji su radili u klubu u obezbjeđenju, tuča koja se pominje je riješena, on se pozdravio sa svima. Tu mu se gubi trag. Stalno stižu informacije, svi smo na vezi, na telefonima smo, sad svi obilazimo tražimo, hoćemo da pomognemo našem prijatelju i drugaru. Mi se svi nadamo da je on tu negdje", rekao nam je Marko.



Igor Kremenović je među prvim pokrenuo građansku akciju preko društvenih mreža da se krene u potrag za nestalim Davidom. Kaže kako je David posljednji put viđen u subotu na nedjelju u centru grada, i od tada mu se gubi trag.

Dosta mu se ljudi javlja sa informacijama gdje je David viđen. Neke informacije govore da je David viđen kod prodavnice namještaja Lesnina, u blizini autobuske i željezničke stanice.



Igor apeluje na građane da ne daju lažne ili neprovjerene informacije. Potraga se, kaže, zbog mnoštva dojava, na neki način proširila na cijeli grad.

Ne poznaje Davida, ali je ovo bilo prvo što mu je palo na pamet da uradi, da pozove ljude da krenu u potragu.

"Na sve dojave koje dobijamo, imamo grupu momaka koja odmah ode i provjeri", kaže nam.



"Znam da je momak iz grada, sa Lauša, nismo se sretali ranije, ali to nije razlog da ga ne počnemo tražiti", ističe.

Jedna grupa danas je krenula prema željezničkoj i autobuskoj stanici u Banjaluci, da pretraže napuštene vagone, dok je druga ekipa otišla prema području brda Ponir.


Prije dvije večeri Banjalučani su pretraživali područje oko Novog groblja.


Igor nam kaže da je tu danas dvadesetak prijatelja, poznanika, drugara koji su došli da traže Davida. Prije dvije noći bilo je desetak ljudi.


Nakon pretrage na željezničkoj stanici, gdje su provjerili sve napuštene vagone, Igor je poručio vlastima i organima da se uključe još više u samu potragu.


"Apelujemo na sve organe, da li gorsku službu, policiju, vidjeli smo za Dan Republike da ih imamo, da se organizujemo da svi zajedno krenemo u potragu. Što nas bude više, zajedno sa ljudima koji znaju više, lakše ćemo se između sebe koordinisati kako bi potraga bila uspješna", poručuje Igor.