<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Podržimo mlade i talentovane učenike da skupe novac za matursku ekskurziju!

PRIJEDOR

Grupa mladih, talentovanih srednjoškolaca, učenika SMŠ “Savo Balaban” iz Prijedora pokrenula je projekat kroz koji žele da zarade novac za matursku eksurziju!

30. mart 2018, 12:00

Sedam učenika trećeg razreda u septembru prošle godine osnovali su muzičku grupu “The Bachs”, u sklopu Sekcije pop muzike, a pod okriljem profesora gitare Dragana Marinkovića. Cilj ove muzičke skupine je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika u Prijedoru i širom Bosne i Hercegovine.

Učenici nam kažu da su u aprilu 2017.  godine došli na ideju da organizuju koncert našeg razreda u Galeriji 96 u Prijedoru, gdje su planirali da izvodimo klasični repertoar.

"Za pomoć smo upitali profesora gitare Dragana Marinkovića - da nam uradi aranžman za par numera i tu je počela saradnja između našeg razreda i profesora, a iz te saradnje se i rodila ideja da se osnuje pop-rok sekcija u školi, koja se na kraju nazvala The Bachs", kažu za BUKU učenici i članovi ovog benda.

The Bachs je u periodu od septembra 2017. do danas učestvovao u mnogim kulturnim manifestacijama grada, kao i u promociji muzičke škole, ali nikad do sad nisu imali svoj solo nastup.

Svih sedam učenika su veoma talentovani, oni pjevaju, komponuju muziku, sviraju različite instrumente pišu poeziju, slikaju...



Jedan od zadataka koji su sebi postavili jeste da učenici pomoću svog talenta i sposobnosti, organizuju niz kulturnih događaja putem kojih bi skupili sredstva za matursku ekskurziju, koja bi trebalo da bude realizovana u drugoj polovini septembra ove godine.

Za odlazak na ekskurziju za svih sedam učenika, potrebno je skupiti 5.000 KM.

Oni organizuju koncert u Pozorištu Prijedor koji će biti održan 26. aprila sa početkom od 20 časova, a već su najavili sjajan pop-rok repertoar, odlične aranžmane i kvalitetno izvođenje.

"Prije koncerta planirali smo organizovati Kulturno veče u holu Pozorišta prijedor gdje ćemo organizovati izložbu fotografija, grafika i ulja na platnu učenika i profesora škole, te će se čitati poezija koju članovi ove grupe pišu i izvodiće se naše autorske muzičke kompozicije", kažu nam učenici.

Ulaznice po cijeni od 10 maraka su već u prodaji.

Ove mlade ljude možete podržati u vidu sponzorstva, donacija, možete ih angažovati za neki nastupi i kupiti karte za koncert.