<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Agasi napustio Đokovića: Imao sam najbolju namjeru, želio sam da pomognem Novaku

Tenis

Amerikanac Andre Agasi napustio je stručni štab našeg Novaka Đokovića posle manje od godinu dana, pošto je obelodanio da više neće biti trener našeg asa, preneo je ESPN.

31. mart 2018, 12:00

Proslavljeni teniser je od polovine maja prošle godine bio u Noletovom timu, ali je samo 11 meseci kasnije doneta odluka da dođe do razlaza između dve strane.

- Imao sam najbolju nameru, želeo sam da pomognem Novaku. Ipak, često smo zaključivali da nismo saglasni oko nekih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere - istakao je on za ESPN.

Agasi je u prethodnom periodu obavljao funkciju povremenog trenera, pošto je bio uz Novaka samo na većim turnirima, pa će posle njegovog odlaska Đoković nastaviti da radi sa Štepanekom.

Nole je angažovao Agasija u pokušaju da mu pomogne da se vrati na tron, ali u tome nije uspeo, uglavnom zbog povreda i neigranja zbog bolova u laktu. Tako je naš as ove sezone ispao u četvrtom kolu Australijan opena, te drugoj rundi mastersa u Majamiju i Indijan Velsu. Bez njega će pokušati da napravi bolje rezultate na turnirima na šljaci, koje otvara masters u Monte Karlu.

Legendarni američki teniser i Novak su u prethodnom periodu isticali koliko ih veže dobra saradnja, a otkriveno je da je osmostruki grend slem šampion radio bez novčane nadoknade.