<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Facebook svima obećao opciju koji ima samo Mark Zuckerberg

Mreže

Facebook je, nakon niza skandala, objavio da će opciju "unsend" ponuditi i ostalim korisnicima. Uskoro bi trebali pokrenuti implementaciju opcije i za nekoliko mjeseci očekuju da će biti dostupna svim korisnicima.

08. april 2018, 12:00

Naime, šef Facebooka može pobrisati poruke koje šalje sagovorniku zauvijek i primalac poruke ih više ne može vidjeti. 

Iz Facebooka su to objasnili tvrdnjom da su bili primorani omogućiti Zuckerbergu tu opciju, zbog opasnosti od hakiranja.



Tako Facebook već nudi opciju  tajnog razgovora u okviru aplikacije Messenger pri čemu se poslane poruke same izbrišu u periodu koji vi odredite, brisanje poruka će se moći obaviti i u običnom razgovoru, odnosno chatu.

"Već smo više puta razgovarali o ovoj opciji. Ljudi koji koriste našu opciju tajnih poruka u Messengeru imaju mogućnost sami odrediti kad će se poruke pobrisati. Sad širimo opciju brisanja poruka, a to će trajati neko vrijeme. Dok ta opcija ne proradi, više nećemo brisati poruke ni izvršnih direktora. To smo trebali napraviti i ranije, žao nam je što nismo", kazali su iz Facebooka.