<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odgovornim ponašanjem spriječiti požare

BANJALUKA

Policijska uprava Banjaluka poziva građane da odgovornim ponašanjem spriječe neželjene posljedice požara, jer je u posljednje vrijeme na području ove uprave na više lokacija došlo do požara koji je zahvatio korov, nisko rastinje, suvu travu, pomoćne i stambene objekte.

11. april 2018, 12:00

Iz ove uprave navode da su svi požari lokalizovani, nije bilo povrijeđenih lica, a izvršenim uviđajem konstatovano je da su uglavnom izazvani nemarnim ponašanjem vlasnika i da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Iz uprave upozoravaju građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da usljed predstojećih povećanih temperaturnih vremenskih uslova ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne spaljuju ostatak žitarica i drveni otpad unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

"Spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma", precizirali su iz policije.

Iz policije podsjećaju građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj 122.

Policijska uprava Banjaluka će u okviru svojih ovlašćenja preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili je pričinjena materijalna šteta.