Navala u bh. gradovima: Grudnjaci dvije, frižideri 51, televizori od 36 do 110 KM... Audi A4 samo 1.600 KM!

Prodaja

Navala u bh. gradovima: Grudnjaci dvije, frižideri 51, televizori od 36 do 110 KM... Audi A4 samo 1.600 KM!

Piše: Avaz.ba

Sarajevska grupa za prinudnu naplatu jučer je prodala Audi A4. Na aukciju su se prijavila četiri ponuđača, dok jedan nije prisustvovao direktnoj prodaji. Vozilo je prodato najboljem ponuđaču za 1.605 maraka

 Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i ove godine organizira aukcije na kojima prodaje zaplijenjenu robu. Od odjevnih predmeta, preko kućanskih aparata i automobila, pa do mašina - sve se nalazi pred kupcima, a aukcije su jučer održane u Sarajevu i Banjoj Luci.

 

 

 

Uništena roba

 

 

 

U Banjoj Luci na prodaju su bili kombi Daimler Chrysler Sprinter, mašina za proizvodnju štapića za uši i građevinska dizalice „Liebherr“. Nije bilo zainteresiranih ponuđača, pa će biti obavljena direktna prodaja zaplijenjene imovine.

 

 

 

stroj-stapici-za-usi

 

Mašina za prizvodnju štapića za uši nije prodata/ Foto: UIO BiH

 

 

 

Sarajevska grupa za prinudnu naplatu jučer je prodala Audi A4. Na aukciju su se prijavila četiri ponuđača, dok jedan nije prisustvovao direktnoj prodaji. Vozilo je prodato najboljem ponuđaču za 1.605 maraka.

 

 

 

- U toku 2017. UIO je organizovao 18 javnih aukcija i jednu direktnu prodaju lako kvarljive robe. Tom prilikom prodato je oduzete robe u vrijednosti od 304.126 maraka. U istom periodu uništili smo robu vrijednu 637.871 KM. Riječ je o robi koja, u skladu s važećim zakonskim propisima, nije mogla biti prodata – rekao je za „Avaz“ portparol UIOBiH Ratko Kovačević.

 

 

 

Aukcije su već održane u Brčkom, Orašju, Tuzli, Zvorniku, Brčkom, Tešnju i Doboju. Prodavane su gumice, helanke, majice, mikrovalne pećnice, monitori, laptopi, skije, dječije igračke, zavjese, duge gaće, čakije, frižideri, mašine za suđe, šporeti, šerpe.

 

 

 

Niske cijene

 

 

 

Pakovanje potkošulja prodavano je za 13,46 KM, dječije trenirke za 2,69 KM, muške hlače za 3,30 KM po komadu, a ženske sandale po cijeni od 18,60 KM. U ponudi su i ovaj put bili grudnjaci, koji su koštali svega dvije marke.

 

 

 

Početna cijena frižidera bila je 51,48 KM, šporeta 134,55 KM, mašine za suđe 128,70 KM, mikrovalne pećnice 26,91 KM, a šerpi sedam maraka. Televizori različitih marki mogli su se kupiti po cijeni od 36 do 110 KM, a laptopi od 38,86 KM.

 

 

 

Najveća zapljena - heroin

 

 

 

- Službenici UIO prošle godine oduzeli su raznu robu vrijednu 16,9 miliona KM. Najveća zapljena odnosila se na pošiljku heroina u količini od 82 kilograma. Najviše je oduzeto duhana i duhanskih prerađevina, raznih tekstilnih proizvoda i obuće, vozila, razne tehničke robe i dijelova za automobile, mobilnih telefona - kazao je Kovačević.

Komentari na tekst (5)
Objavljeno:
@Dushman Heroin samo ispod tezge!
Objavljeno:
Audi 4 je garant kupio neki Fočak iz “Srbinja”!?
Objavljeno:
Kupis nesto na toj aukciji i moras se posle iseliti iz drzave. To kupuje par mafijasa i policajaca, bez uplitanja obicnih gradjana kojima se zaprijeti prije aukcije.
Objavljeno:
o ovim prodajama se pise tek kada prodju
Objavljeno:
A PO KOJOJ CIJENI CE SE HEROIN PRODATI???
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.