Neće platu od 940 EUR: Idemo, tamo daju 3.500 EUR

Zarada

Neće platu od 940 EUR: Idemo, tamo daju 3.500 EUR

Piše: Lokalni.hr

Hrvatska se suočava sa nedostatkom radne snage, ali je to naročito osetno u letnjim mesecima kada vape za sezoncima.

 Jedno od rešenja je prekvalifikacija radnika, ali uprkos tome, veliki broj radnika odlazi u inostranstvo zbog plata koje im se tamo nude.

 

Karlovački Zavod za zapošljavanje platio je prekvalifikaciju za 15 novih zavarivača, međutim, jedan od njih već planira put u Italiju. 

 

"Iako sam inženjer saobraćaja, završio sam ovo školovanje i planiram da odem da radim u Italiju gde su mi već neki poznanici", rekao je za Lokalni.hr Nikola Pađen, jedan od zavarivača. 

 

Kako je istakao, kao zavarivač u Hrvatskoj može da zaradi oko 7.000 kuna (940 evra), a u Italiji je satnica 15 evra, tako da je razlika u plati, kako ističe, ipak osetna, jer za mesec može da se zaradi preko 3.500 evra mesečno.

Komentari na tekst (1)
Oki
Objavljeno:
Ne zaboravite da je to bruto 3500€, a da od toga ostane oko 2300€ neto zarade.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.