Rusi počeli blokirati pristup ovoj popularnoj aplikaciji

Mreže

Rusi počeli blokirati pristup ovoj popularnoj aplikaciji

Piše: Buka

Ruski državni telekomunikacijski regulator saopštio je da je počeo blokirati pristup Telegramu - mobilnoj aplikaciji za razmjenu poruka - nakon što je njegov vlasnik odbio ruskim službama sigurnosti omogućiti pristup tajnim porukama korisnika.

Regulator Roskomnadzor objavio je na svojoj internetskoj stranici da je poslao obavijest telekom operaterima o blokiranju pristupa Telegramu unutar Rusije.

Inače Telegram je u vlasništvu ruskog poduzetnika, i ima više od 200 miliona globalnih korisnika i rangiran je kao deveta svjetska najpopularnija mobilna aplikacija za razmjenu poruka.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.