<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U ponedjeljak potpisivanje ugovora o gradnji Pelješkog mosta

MOST

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak je najavio kako će idućeg ponedjeljka Hrvatske ceste potpisati ugovor s kineskim konzorcijem China Road and Bridge Corporation za gradnju Pelješkog mosta, sukladno ponuđenoj cijeni od 2,08 milijardi kuna.

18. april 2018, 12:00

"U ponedjeljak će biti potpisivanje ugovora i za izvođenje Pelješkog mosta i za nadzor, jer su oba postupka privedena kraju. U prvom postupku, nakon osiguranja bespovratnih sredstava za izgradnju čitavog projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, a onda i Pelješkog mosta, izjavljena je žalba državnoj komisiji, ona je odbijena i za nas je postupak pravomoćan. Hrvatske ceste će u ponedjeljak potpisati i taj ugovor i ugovor za nadzor gradnje", izjavio je Butković gostujući u Dnevniku HTV-a.

Upitan može li tužba austrijskog Strabaga Upravnom sudu na odluku o izvođaču radova na Pelješkom mostu usporiti početak radova, ministar je odgovorio kako ne može komentirati sudske tužbe i procese, prenosi Hina.

O tome kada bi trebala početi gradnja mosta Butković je rekao kako će nakon potpisa ugovora proteći "određeni period" dok se ne organizira gradilište.

"Za nas su sve stvari privedene kraju, a ovo što se tiče suda, vidjet ćemo kako će se ta stvar odvijati u samom sudskom postupku", istaknuo je.