<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nesnosan smrad u centru Sarajeva: Mjesecima ulicom cure fekalije i otpad, a tu su vrtić i škola.

OČAJNI GRAĐANI MOLE ZA POMOĆ

Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama

20. april 2018, 12:00

Ogorčena čitateljica iz Sarajeva Maida D. odlučila je za javnost podijeliti problem koji muči stanovnike Kranjčevićeve ulice već skoro šest mjeseci, a na koji, od nadležnih službi, uprkos brojnim apelima, nema odgovora.

Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

Već skoro 6 mjeseci svakodnevno prijavljujemo katastrofalno stanje u Kranjčevićevoj ulici i početku Tešanjske ulice, gdje dolazi do curenja fekalija i otpada iz jednog od slivnika.

kranjceviceva-2

Drugi građani iz ulice i ja smo prijavljivali situaciju i vodovodu i KJKP rad i jednom prilikom (prije otprilike 2 mjeseca) su došli predstavnici ovih preduzeća i sve što su uradili jeste da su cisternom isprali problematični slivnik.


Na licu mjesta su zaključili da postoji ilegalan priključak u sistemu, ali se od tog dana više niko nije oglasio, niti učinio bilo šta po pitanju rješavanja ovog problema.

kranjceviceva-1

Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama. Stanje je zaista katastrofalno, užasan smrad se širi cijelim područjem, te je nemoguće otvarati prozore ili boraviti na terasama i balkonima stambenih i poslovnih objekata u okolini.

kranjceviceva-4


U blizini su i vrtić za djecu i srednja škola, kao i ulaz u dva velika naselja. Problem nije samo užasan smrad, već i velika vjerovatnoća od širenja svakojakih bakterija, te ugrožavanja zdravlja i dobrobiti ljudi.

kranjceviceva-5

Stanovnicima ovog naselja, zaključuje čitateljica, sad već prijete i epidemije i zaraze, a odgovora još nema...

(Foto: Čitateljica/ DEPO PORTAL)