<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Predata inicijativa za posebnu sjednicu NSRS zbog smrti Davida Dragičevića

NSRS

Opozicija je prikupila dovoljan broj potpisa i predala inicijativu za sazivanjem posebne sjednice NSRS na temu bezbjednosti u Republici Srpskoj sa posebnim osvrtom na misterioznu smrt Davida Dragičevića.

20. april 2018, 12:00

Opozicija je prikupila dovoljan broj potpisa i predala inicijativu za sazivanjem posebne sjednice NSRS na temu bezbjednosti u Republici Srpskoj sa posebnim osvrtom na misterioznu smrt Davida Dragičevića. Inicijativu je potpisalo 29 poslanika.

Rukovodstvo NSRS sada ima rok od sedam dana da održi Kolegijum povodom predate inicijative nakon čega treba da uslijedi i posebna sjednica ukoliko većina ne odbije dnevni red.

Dnevni red ima samo jednu tačku: Razmatranje stanja bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj- Pravda za Davida- Pravda za sve.

U inicijativi se podsjeća na mnoge nerazjašnjene smrti i ubistva u Republici Srpskoj u posljednjih dvadeset godina a navodi se i da sve veći broj građana Banjaluke i Republike Srpske gubi povjerenje u profesionalan rad ministarstva unutrašnjih poslova ali i institucije sistema.

U inicijativi se navodi i da je krajnje vrijeme da NSRS zauzme stav da nikada niko u Republici Srpskoj ne može i ne smije biti iznad zakona a da će se na taj način jedino poslati poruka da je RS i dalje zemlja zakona, reda i slobode, da pravde u njoj još uvijek ima i da će biti kažnjen svako ko krši zakone.

Izvor