<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

“AKTIVAN I ISKUSAN DONATOR” Ilegalno je poklanjao spermu PORED PUTA i sada ima 22 djece

Škotska

Muškarac iz Škotske donirao je spermu za više od 50 žena, koje je, kako tvrdi, upoznavao preko oglasa na Fejsbuku, a potom se sa njima nalazio “pored puta”.

23. april 2018, 12:00

Donator, koji koristi pseudonim Entoni Flečer, ne naplaćuje spermu, već je poklanja, jer ga kako kaže, motiviše želja da pomogne.

Sebe opisuje kao 39-godišnjaka, sa fakultetskom diplomom, plavim očima, smeđom kosom i prosječne visine, piše “Miror”.

Svoj tajni životni stil počeo je prije pet godina, jer je navodno iskreno želio da pomogne ženama koje nisu mogle da imaju porodicu. Razmišljao je o doniranju sperme u legalnim klinikama, ali uslovi koji moraju da se ispune, kao i pravo bilo kojeg djeteta koje se rodi tim putem da sazna identitet biološkog oca kada napuni 18 godina su ga odbili. Tada se okrenuo Fejsbuku, piše Blic.

–  Ako su došle kod mene, one su već dosegle tu tačku gdje žele da idu naprijed, bez obzira na sve – kaže on.

U Velikoj Britaniji je protivzakonito distribuiranje ili nabavljanje sperme i jajnih ćelija bez dozvole iz Uprave za fertilizaciju i embriologiju.

Licenca podrazumijeva da su klinike obavezne da poštuju stroga pravila i da se donatori testiraju na medicinske i genetske testove. Sperma se takođe pregleda i stavlja u karantin šest mjeseci da bi se spriječio bilo kakav rizik po zdravlje majke ili ploda, a donatori takođe moraju da otkriju ako u njihovoj porodici postoje nasljedne zdravstvene bolesti.

Ograničeni su na i doniranje za ne više od 10 porodica, kako bi se spriječilo rođenje djece sa velikim brojem polubraće i sestara.

Foto: Screenshot ostalo

Entoni tvrdnje o dobrom zdravlju zasniva isključivo na testu o polnim bolestima i insistira na tome da nema poznatih genetskih defekata u porodici, mada nema medicinski dokaz za to.

– Većina ljudi vjerovatno misli da je ženama dolazak kod mene posljednja opcija, ali to zapravo nije slučaj. Otkrio sam da sam nekima i prvi izbor. Mnoge od njih nemaju dovoljno novca i zato ne mogu sebi da priušte da odu na kliniku. Ranije sam se sa njima sretao u domu ili u hotelu kada predajem donaciju, ali sada više volim da se nađemo pored puta u Glazgovu. Jednostavno je, one stižu automobilom na određeno mjesto i predam im ono što im treba – kaže on i tvrdi da je na taj način začeto najmanje 22 djece.

Na Fejsbuku sebe opisuje kao “aktivnog i iskusnog donatora sperme”.

– Ja sam aktivan i iskusan donator sperme sa adresom nedaleko od Glazgova. Još mogu da pomognem ženama da zatrudne. Srećan sam što ću donirati spermu samohranim ženama, istopolnim parovima i ženama u heteroseksualnim odnosima. Obavezno mi obavjestite ugrubo o vašoj lokaciji, starosti, statusu vašeg odnosa i metodi donacije koju tražite. Ne naplaćujem donacije – stoji na njegovom profilu.