<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučanka besplatno dijeli svoje radove: Poklanja 450 crteža nastalih tokom 15 godina

UMJETNOST

Akademska slikarka Nina Babić danas od 11 časova dijeli besplatno svoje crteže u centru Banjaluke.

23. april 2018, 12:00

Nina je donijela 450 crteža koji su nastali tokom njenog petnaestogodišnjeg rada koje želi da podijeli svojim sugrađanima da bi ukazala na značaj kulture i umjetnosti u Banjaluci.



Nina Babić smatra da je vrlo važno da umjetnik koji živi i stvara u današnjem vremenu bude angažovan, to je obaveza svakog umjetnika.

“Ovdje nije problem samo da umjetnost bude javna, da pojedinac ne bi išao u kulturne institucije. Mi trebamo da iznesemo svoja djela javno baš iz tog razloga, a to je da pojedinac poželi da ide u te iste institucije, bilo da govorimo o muzejima ili pozorištima, književnim večerima, koncertima i slično. Dok ne približimo umjetnost običnom čovjeku, te institucije će biti samo zgrade, jer nemamo izgrađenu publiku. Zato je na nama umjetnicima da to pokušamo uraditi, da stvorimo publiku, i to publiku koja će imati konstruktivne kritike, publiku koja će imati svoje mišljenje, publiku sa različitim željama i, prije svega, publiku koju ćemo usrećiti”, rekla je u intrevjuu za BUKU Nina Babić.



Na Trgu Krajine Nina će danas biti do 16 časova, a reakcije građana koje smo zatekli pored Nine su više nego pozitivne, tako da je moguće da će Nina i ranije podijeliti svoje radove. 

Pogledajte fotografije koje smo zabilježili: