<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Cvijet ili zvijezda petokraka? Vodičane razbjesnio nasad cvijeća ispred stare zgrade opštine

Hrvatska

Jedan dio Vodičana uznemirio je novi nasad cvijeća posađen na zemljanoj površini ispred stare zgrade općine, odnosno na spoju ulice Hrvatskih boraca i Obale Juričev Ive Cote.

26. april 2018, 12:00

Naime, iako je nasad cvijeća posađen tako da zaista i tvori oblik cvijeta, što je službeni logo TZ Vodice, neke mještane Vodica oblik je podsjetio na - zvijezdu petokraku, piše portal Info Vodice. Prijašnji nasad cvijeća na tom istom mjestu formirao je grb.

"Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Grb koji je prije bio nismo mogli napraviti zato što je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stupića da se preko površine ne gazi, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narančastim begonijama, samo, nažalost, nisu se uspjele otvoriti", rekao je za vodički portal Stanko Birin, direktora tvrtke koja se brine za održavanje zelenih površina Grada Vodica.

"Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvo kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati", rekao je za vodički portal Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade.

Gradonačelnica Nelka Tomić u novim nasadima također ne vidi ništa sporno. "Zvijezda ima oštre, a ne oble rubove i ja osobno ovdje vidim oblik cvijeta koji je inače logo naše turističke zajednice", rekla je Tomić.