<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Whatsapp uvodi nova pravila koja će važiti samo u Evropi

Društvene mreže

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika

26. april 2018, 12:00

WhatsApp koristi milijardu i po korisnika širom sveta, a prema novim pravilima koja su izrađena u skladu sa zakonima Evropske Unije najpopularnija aplikacija za čet skupljaće mnogo manje podataka nego pre.

 Naime najpopularnija aplikacija za četovanje uskoro će biti zabranjena za korišćenje deci mlađoj od 16 godina u Evropi, preneo je B92.

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika.

Korisnici će morati da potvrde da imaju minimum 16 godina i pristaće na nova pravila korišćenja i bezbednosti u narednih nekoliko nedelja. Iako nije jasno na koji način će WhatsApp proveriti koliko tačno godina ima korisnik, skupljaće veoma mali broj ličnih podataka.

Fejsbuk koji je vlasnik WhatsApp-a, s druge strane ima potpuno drugačiju politiku, pa je tako korisnicima između 13 i 15 godina dozvoljeno da otvore profil na ovoj mreži, tako što će njihovi roditelji sa svojih profila potvrditi koliko imaju godina. U suprotnom imaju limitiranu verziju društvene mreže.