<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poziv za školu novinarstva „Preglasaj!“

BANJALUKA

Udruženje za alternativnu muzičku produkciju i izdavaštvo BUM i portal „Impus“ poziva studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane mlade do 25 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave na školu novinarstva „Preglasaj!“.

15. maj 2018, 12:00

Škola novinarsta održava se uz podršku „ActionSee“ mreže i biće organizovana u Banja Luci u periodu od 8. do 10. juna.

Polaznici/e  škole će imati priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama istraživačkog novinarstva, pisanjem kolumne, kako napraviti video i kako dati vidljivost sadržajim. Predavači na školi su novinar i profesor novinarstva Dinko Gruhonjić, bosanskohercegovački kolumnista Dragan Bursać i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak.

Predavanja škole su „Osnove istraživačkog i analitičkog novinarstva“ i „Politički izvori i izbori“ profesora Dinka Gruhonjića. „Mojo nova forma novinarskog izvještavanja“ i „Vidljivost sadržaja u realnom vremenu“ Feđe Kulenovića. Kolumnista Dragan Bursać o izazovima, početcima i nastanku teksta „Kolumna kao stav“.

Nakon završetka škole najbolji polaznici/e će dobiti priliku honorarnog rada u redakciji „Impuls“.

Škola novinarstva „Preglasaj“ biće organizovana u Banja Luci u periodu od 8. do 10. juna, svi zainteresovani za učešće moraju dostaviti motivaciono pismo, jedan članak ili video uradak i zajedno sa ispunjenim formularom poslati na adrese [email protected] i [email protected], sa naznakom Preglasaj, najkasnije do 3. juna 2018.

Organizator snosi troškove puta, smještaja i ishrane.

O rezultatima konkursa prijavljeni/e će biti obavješteni/e najkasnije do 5. juna.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e- maila adrese [email protected] i [email protected]

Obrazac za prijavu možete pruzeti OVDJE