Marko Vidojković: Kija, Sloba i Luna ili kako srati po zaglupljenom narodu

IZ SRBIJE SREDOM

Marko Vidojković: Kija, Sloba i Luna ili kako srati po zaglupljenom narodu

Piše: Marko Vidojković

Finansirajte osnivanje dva visokotiražna tabloida, od para koje ste zaradili putem iznude ili trgovine drogom. Štampajte ih svakodnevno u ogromnim tiražima, a plasirajte ih sa cenom takvom da se za iste pare u celoj zemlji ne može kupiti apsolutno ništa.

Za potrebe zaglupljivanja naroda, potrebno vam je: 1) najmanje dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, 2) najmanje dva dnevna tabloida koja koštaju manje od najjeftinijeg pranja prozora na semaforu i 3) adekvatna količina poptunih kretena, koje ćete napraviti zvezdama tako što ćete ih svakodnevno trpati u sastojke 1) i 2)

Finansirajte osnivanje dva visokotiražna tabloida, od para koje ste zaradili putem iznude ili trgovine drogom. Štampajte ih svakodnevno u ogromnim tiražima, a plasirajte ih sa cenom takvom da se za iste pare u celoj zemlji ne može kupiti apsolutno ništa.

Istovremeno, kontaktirajte vlasnike bar dve televizije sa nacionalnom frekvencijom i ucenite ih sankcionisanjem njihovog kriminalnog delovanja da moraju, osim redovnih intervjua s poglavnikom, da neprekidno emituju i besmisleni rijaliti program sledeće sadržine: strpati pod isti krov adekvatnu količinu kretena i ohrabriti ih da se međusobno biju i karaju. Taj rijaliti ne sme imati kraja, a toliko dugo mora trajati da mu se početak zaboravi.
Kad naši  sugrađani, koje inače ne krasi preterana inteligencija, ali ih krasi to što su upisani u birački spisak, počnu da primećuju do juče potpuno nepoznata imena na naslovnim stranicama tabloida, ispisana velikim i masnim slovima, u dramatičnim rečenicama koje opisuju njihovo trenutno stanje, prirodno će se zapitati ko su ove megazvezde i kako je moguće da nikad ranije nisam čuo / čula za njih.

„Kurta i Murta se poljubili jezicima! Pogledajte slike!“ „Kurtina majka poručila, odričem se svoje ćerke!“ „Murta napala pesnicama Murtu, intervenisalo obezbeđenje!“ Kako odoleti tom izazovu, kako ne saznati ko su Kurta i Murta i kako su se našli u toliko stresnim situacijama, da su zaslužuili naslovnu stranu dnevnih novina!

Onda uključe televizor i shvate da su Kurta i Murta zapravo poludebilni učesnici poptuno besmislenog programa, koji nema cilj niti smisao. „Pa, dobro. Bilo je i gorih stvari na televiziji“, zaključuje gledalac. Ne, debilu, nije bilo gorih stvari na televiziiji. „Ali, još jedino što se vrti na kanalima je Vučić, a ovo je isto kao i to, samo što ih ima nekoliko istih kao on, kako odoleti!“

Tijana Ajfon. Tijana Ajfon. Tijana Ajfon. Tijana Ajfon. Tijana Ajfon. I na kraju se zapitam ko je jebote ta Tijana Ajfon. I onda pogledam na telefonu jedan klip s njom i smrznem se. Bio je to kratak košmarni susret, koji sam srećom preživeo i kad god sam kasnije negde pročitao to ime, pojavio bi mi se osmeh na licu, jer sam znao da je sa mnom sve u redu, a zatim i mali grč, jer sam znao da ima i onih kojima je Tijana Ajfon neko.

Zmaj od Šipova. Zmaj od Šipova. Zmaj od Šipova. Zmaj od Šipova. I na kraju se zapitam ko je taj Zmaj, kome se svi toliko smeju. I, pošto njegovo lice nisam mogao izbeći, jer me je gledalo sa bar dve naslovne strane novina dok sam kupovao vodu na kiosku, naletim na to lice na televizoru tokom šaltanja kanala i zaustavim se. Lik urla rečenice bez smisla dok mu se ostali smeju. Pričali su mi da je izgledalo u vojsci.

Samo, u ovoj vojsci komande nema, a rat se vodi međusobno. Pošto su u ovoj vojsci muškarci i žene pomešani, karanje je preko poželjno. Sećam se da je u vreme „Velikog brata“ tucanje bilo vrhunac sezone. Danas je prcanje početak sezone. Da bi učestvovali, učesnici moraju da se jebu i da se biju jer drugog načina za dolazak do izražaja u tom paklu nema. Još nekoliko puta sam zaustavljao TV kad naiđem na Zmaja od Šipova i nikada se nisam nasmejao. Mada mi je, na sopstveni užas, postao donekle simpatičan.

Gastoz. Vesna Rivas. Đus sa brkovima. Jedino njih znam, a jedino Đusa i po nečemu drugom, osim po imenu. Setim se Miloša Bojanića, Mace i Firčija i zaključim da se to sad može nazvati starim dobrim vremenima, a tad mi se od toga kenjalo. Svaki put kad vidim nekog sa „Informerom“ u rukama, uplašim se. Jebem ti lebac. Taj je odlučio da su svakodnevni atentati na Vučića i  „Zorica Poljubila Ljubicu u sisu“ nešto što vredi dvadeset dinara. Nešto što vredi njegovog vremena i znatiželje. Nešto što vredi.

Kija. Luna. Sloba. Kija. Luna. Sloba. Kija. Luna. Sloba. Kija. Luna. Sloba. Ne znam ni da li su njih troje međusobno povezani, ali ta tri imena mi odzvanjaju u glavi. Njima nas zaprašuju. U jednoj emisiji su me pitali „Da li pratiš Lunu i Slobu?“ i ja sam, bez obzira na to što sam znao da je pitanje bilo zajebancija, zaključio dve stvari: a) postoje gledaoci koji znaju ko su Luna i Sloba, pa će im to pitanje biti zanimljvo i b) Luna i Sloba su u nekoj šemi. A šta je Kija, boli me kurac. Dovoljno je što je tu.

Sledeća najjeftinija stvar u Srbiji, posle „Informera“ je hleb. Za hleb se uvek ima. Ako se ima i za informer, to znači da si za sedamdeset dinara preživeo jedan dan. A zamisli za one dve hiljade dinara koje dobiješ na dan izbora, koliko Kijinih, Luninih i Slobinih avantura možeš da pročitaš i koliko hleba ima da se najedeš.

Kija. Luna. Sloba. Tim redosledom. Nikako Luna Kija Sloba. Kija. Luna. Sloba. Kija. Luna. Sloba. Nećete verovati. Zaprepastićete se. Ostaviće vas bez teksta. Marš u tri pičke materine.

 

 

Komentari na tekst (14)
Objavljeno:
Marko dragi ..ja nisam cula za vas i tijanu ajfon rekoste?..za ovaj ostali dio ekipice iz tv i internet nam stvarnosti sam cula..sta cula..gledala..i ne mogu da odolim a da vam ne kazem..neodoljivo me podsjecaju na podneblje..mentalitet..socio-kulturni sloj i psihu glavnih junaka u filmu vizionara i genijalca e.kusturice.."sjecas li se dolly bell"..narocito pogledajte insert " i guslam ja tako"...to vam je dekadencija...i nije samo kod nas ili na balkanu..pogledajte svijet danas i prije 30/40 godina..meni se javlja da su ovi danas mnogo ljepsi i glupaviji!.ali ko sam ja da ista mislim..cim kazem da nesto mislim gledaju u mene kao da sam govno!!sa postovanjem!hvatajte se prirode...ja se osjecam bespomocno!!
Objavljeno:
Moja deca nemaju problem sa gledanjem rialitija jer ih i ja ne gledam. Niko nam nije kriv , u demograktskom drustvu sami pravimo izbore sta cemo da gledamo i za koga cemo da glasamo.
Objavljeno:
Pošto je ovo portal iz BiH, u kojoj je emitovanje realitija ograničeno na iza ponoći ovoliki broj komentara može imati samo dva uzroka: 1 - svi gledate realitije iza ponoći i znate sve likove iz istih, a javno glumite licemjere i pljujete po njima. 2 - ne gledate realitije i nemate pojma ko su likovi koje autor pominje, ali je kul složiti se sa njim jer to zvuči tako urbano i pametno. Niti gledam realitije niti znam ko je ijedan lik od gore pomenutih (kao ni ko je autor teksta). TV programi na kojima su takvi sadržaji se u mojoj kući automatski preskaču i oni za moju porodicu ne postoje. Ja sam sa daljinskim upravljačem urednik onoga što gledam. Pošto nešto ne gledam nemam pravo ni da ga kritikujem. Pošto ovakvi sadržaji nisu na javnom servisu znači da moja pretplata ne ide na njih pa i sa te strane nemam pravo da se žalim. Vama koji su ovi likovi ušli na neki način u život sami ste krivi. U moj nisu.
Objavljeno:
Izlazimo na ulicu da se ZABRANI I ODUZME nacionalna frekvencija TV Pinku, TvHappyju i TvPrvoj. Zbog gluposti, nestručnosti,... emitovanja uvlakačkog programa po sistemu DAJ NARODU HLEBA I IGARA I RADI ŠTA HOĆEŠ.
Objavljeno:
Одрасли угрожавају дјечија права, управо скарадним емисијама и истотаквим новинама, а о томе не размишљају нити желе да размишљају да ликови из сличних и поменутих емисија/ новина могу сутра да буду баш њихова дјеца. Нажалост, људи који тако мисле, немоћни су у гласању против ове скаламерије, јер све се ово ради на радост оних којима овакво стање одговара, дакле, да што дуже траје. Катастрофа! Браво за уваженог Марка Видојковића који је написао исконски текст! Поз.Валентина
Objavljeno:
Kod nas je SVE u problemu! Samo se cudim onima koji to ne primecuju iz nekog razloga.
Objavljeno:
Veliki Vođa je na vreme shvatio sta je Marks onomad mislio kada je govorio o "opijumu za masu", kritikujući kapitalisticki sistem. Dobro je to shvaćeno i pretvoreno u jedan korak Vođe napred a dva koraka naroda nazad. Vešto, nema šta! Tri bambija za Vođu! Bojim se da je revolucija neminovna kako bi se blato utopilo u blato...gde i pripada...Pozz Marko!
Objavljeno:
Guilty pleasure Vidojkoviću. Vole Srbi da virnu malo al` ne vole da razmišljaju.
Objavljeno:
Izostanak komentara na ovaj tekst, oslikava osudu savremenog srpskog društva, koje nezna ni značenje reči osuda ni, savremeno, a pod društvo misli ono-kao, komšiluk... Ja sam duboko analizirao probleme Srpskog društva i zaključio sam da je odgovna sledeća kombinacija OPIJATA, koja izaziva APATIJU, dokle god ti bajo moj imaš za CIGAR, ALKOHOL i KAFU (uvek u kombinaciji), a bensedin je plus, tebi je svejedno... To je polako dovodilo do propadanja društva, a uzdizanja šljama... Mada generalno, pogledajte film IDIOCRACY...
Objavljeno:
Meni je Kija super, Luna je "laka" (da se tako izrazim) a Sloba je balvan... ne mogu da verujem da neko ko ima Instagram to ne zna!!!
Objavljeno:
Ocito je da ljudska rasa nezaustavljivo ide u propast I beznadje...mi,svi skupa prednjacimo u tome kao u nicemu drugom. Eto nam pameti..
Objavljeno:
Djeci bi trebala da bude dnevna zanimacija da kradu Informer sa kioska i da ga bacaju u smeće.
Objavljeno:
Bravo Marko za podsjecanje na propast.
Objavljeno:
Sve istina leb te hebo. Još popove da im ubace u rijaliti...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.