<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Otvorena trim staza za trkače u Banjaluci: Sport koji je dostupan i besplatan za sve!

TRČANJE

Danas je u parku Mladen Stojanović upriličeno otvaranje trim staze, za trkače, rekreativce i profesionalce.

16. maj 2018, 12:00

Podsjetimo da su građani donirali idejno rješenje, projekat, UT uslove, a inicijativu je pokrenuo Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida Vrbas na čelu sa Duškom Tadićem.

Duško Tadić, inicijator izgradnje trim staze zahvalio se danas svima koji su prepoznali ovu ideju i podržali realizaciju projekta, a to su Gradonačelnik Banjaluke i načelnici u Gradskoj upravi koji se bave ovim pitanjem.

Foto: BUKA

„Ovo je tek početak, ubrzo ćemo raditi na novim stvarima u parku, kao što je popravljanje rasvjete i obnavljanje klupa, pa se nadamo da će Grad prepoznati i ove ideje, jer je to način da ovaj park bude jedan savremen park, okupljalište svih generacija“, rekao je danas Duško Tadić.

Foto: BUKA

On je dodao da je ovo veliki pomak za sve rekreativce u gradu, jer je na ovaj način sport besplatan i dostupan za sve.

Organizator banjalučkog polumaratona Goran Ćorić kaže da je istrčao stazu tri puta i da njemu kao trkaču ona mnogo znači.

On je istakao da će ova trim-staza doprinijeti popularizaciji trčanja i omogućiti pripreme ostalim sportistima koji za to imaju idealne uslove.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je jedan fin posao urađen koji je proizašao iz interakcije sa građanim, atletskim klubom i rekreativcima iz parka.

Foto: BUKA

„Napravljena je trim staza koja je dugačka oko 1200 metara, a urađena je tako da se voda na stazi ne zadržava i ovo je sjajan prostor za sve rekreativc", rekao je Gradonačelnik.

Lana Popović iz Teniskog kluba "Mladost", koji se nalazi u Parku "Mladen Stojanović", navela je da je park oživio otvaranjem ove staze.

Ona je dodala da će se rezultati tek vidjeti jer mogu svi da trče - sportisti, rekreativci, djeca, a stariji da šetaju.

"Naš klub svake godine organizuje `Čelendžer Banjaluka`, profesionalni turnir na koji dolaze igrači iz cijelog svijeta i mislim da će im staza biti od koristi jer će se i oni tu pripremati", rekla je Lana.