Migranti polijegali po cesti: Helikopter kruži iznad graničnog prelaza, intervenisala policija

Izbjeglice

Migranti polijegali po cesti: Helikopter kruži iznad graničnog prelaza, intervenisala policija

Piše: BHRT

Sa hrvatske strane je saopšteno kako sa migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju nepoznate osobe sa bh. strane granice”

 Blizu 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno je na prostoru graničnog prelaza Maljevac na tzv. “ničijoj zemlji između BiH i Hrvatske. Nakon što su zaustavljeni sjeli su na saobraćajnicu, okruženi sa dvadesetak policajaca.

 

 

 

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična poicija i policija Unsko sanskog kantona sklonili oko pedesetak mingranata sa saobraćajnice na granici, te je saobraćaj sada u funkciji.

 

 

 

Migranti se i dalje nalaze uz saobraćajnicu, a prema riječima Galića pripadnici Granične policije, uz podršku kantonalne policije pokušat će udaljiti migrante dalje od graničnog prelaza.

 

 

 

Sa hrvatske strane je saopćeno kako sa migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju nepoznate osobe sa bh. strane granice”.

 

 

 

Među migrantima ima invalida, djece i žene. Jedan hrvatski policijski helikoptar kruži iznad Maljevca.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.